Marinirana pileća krilca iz rerne: Ukusno jelo za svaku priliku
Marinirana pileća krilca iz rerne su jelo kojem će se sigurno svi obradovati. Nije neka nauka ispeći krilca, ali s druge strane, nije dovoljno samo ih ubaciti u rernu. Ako za ručak želite marinirana pileća krilca, najbolje je da ih dan pre toga stavite u marinadu. Na taj način, krilca će upiti sve ukuse začina i biće sočnija i ukusnija.
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 2 kašike senfa
- Soja sos
- Kari
- Crvena paprika
- Crvena ljuta paprika ili drugi ljuti začin
- Začin od povrća i biber
- Ulje
- Malo piva
Priprema mariniranih pilećih krilaca
Priprema mariniranih pilećih krilaca je jednostavna i ne zahteva mnogo vremena. U činiju sipajte sve sastojke koji su navedeni iznad i dobro promešajte. Svi začini se dodaju odokativno, prema vašem ukusu. Ako volite ljutiju varijantu, slobodno povećajte količinu ljutih začina. Najbolje je da krilca odstoje u marinadi preko noći, jer će se tako ukusi bolje prožeti.
Možete ih peći u kesi za pečenje, ili u plehu, odnosno tepsiji. Ako se odlučite za poslednja dva načina, prvo ih pecite poklopljena, a nakon pola sata otklopite kako bi dobila hrskaviju koricu. Pecite ih na 200 stepeni dok ne dobiju tamnu, zlatno-smeđu boju.
Ukoliko ste raspoloženi za roštilj marinirana pileća krilca će definitivno biti najukusnija na ovaj način. Postupak je isti kao i sa ostalim načinima pripreme, ali meso sa roštilja ne može da se poredi. Ako želite još više inspiracije za pripremu mesa na roštilju, obavezno pročitajte tekst: Roštilj – nekoliko recepata i saveta. A nakon toga će vam biti potrebno: Kako i čime očistiti roštilj.
Saveti za savršena marinirana krilca
Kada pripremate marinirana pileća krilca, postoji nekoliko malih trikova koji mogu učiniti čuda. Prvo, kad birate pivo za marinadu, izaberite ono koje volite da pijete. Na taj način će marinada biti još ukusnija. Ako ste ljubitelj jačih ukusa, tamnije pivo je odličan izbor jer daje bogatiju aromu. S druge strane, svetlije pivo može doneti laganiju i osvežavajuću notu, što takođe može lepo da se uklopi.
Kada su u pitanju začini, slobodno pustite mašti na volju! Dodajte origano, majčinu dušicu, ili čak malo limunovog soka za onaj osvežavajući udarac. Svi znamo koliko začini mogu promeniti jelo, pa se igrajte s njima i pronađite svoj savršeni miks.
Ako pečete krilca u rerni, pre nego što ih stavite unutra, premažite ih malo maslinovim uljem. To ne samo da će im pomoći da budu sočnija, već će im dati i divnu zlatnu boju. I ko ne voli hrskava krilca?
A ako ste raspoloženi za roštilj, marinirana krilca su savršena opcija! Dok se peku, slobodno ih još malo premažite marinadom. To će dodati još jedan sloj ukusa i učiniti ih još sočnijim. Ne zaboravite, bitno je uživati u svakom koraku pripreme!
Prilozi uz marinirana pileća krilca
Kada su u pitanju prilozi uz marinirana pileća krilca, izbor je gotovo beskrajan. Ovo su samo neke od ideja:
Kada su marinirana pileća krilca na stolu, prava stvar je da im dodate pomfrit – to je uvek sigurna opcija! Možete ga pripremiti u fritezi ili peći u rerni za malo zdraviju verziju.
Zatim, sveža salata! Uzmite paradajz, krastavac, crveni luk i malo zelene salate. Prelijte sve sa maslinovim uljem i limunovim sokom za dodatnu svežinu. Isprobajte i Salata sa kruškom, jabukom i brokolijem – recept.
I na kraju, tu je salata sa hrskavim krompirićima! Obavezno isprobajte naš recept.
Marinirana pileća krilca iz rerne su jednostavna za pripremu i garantuju odličan obrok za sve. Bilo da ih pripremate za vikend roštiljanje ili porodični ručak, sigurno će ostaviti utisak na sve prisutne.
Svoj omiljeni radio i portal pratite i na Instagram i Facebook profilu.